WordPress kotisivut yritykselle 

Julkaistu 29.12.2018

WordPress (WP) on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä (CMS — Content Management System) kotisivujen ylläpitoon. Noin 31% kaikista maailman nettisivuista käyttää alustanaan WordPressiä. Huima suosio on ansaittu vuosien kehitystyöllä. Tässä muutamia WordPressin vahvuuksia, joita ei voi ohittaa olankohautuksella.

11 syytä valita WordPress kotisivujen alustaksi?

1. Helppokäyttöisyys

Olen useasti kuullut sanottavan, että jos osaat käyttää Wordia, osaat käyttää myös WordPressiä. Vaikkei asia ihan näin yksinkertainen olekaan, WordPress on luultavasti markkinoiden käyttäjäystävällisin CMS. Käyttöliittymä on intuitiivinen ja ymmärrettävä kenelle tahansa. WYSIWYG*-editorin avulla artikkeleiden kirjoittaminen on paitsi nopeaa myös tehokasta. Voit helposti lisätä tekstiisi kuvia ja videoita, muokata kommentteja, ulkoasua, hallita käyttäjiä, lisätä laajennuksia jne.

*WYSIWYG = WhatYouSeeIsWhatYouGet

2. WordPress on ilmainen (Open Source)

WordPress on avoimen lähdekoodin ohjelmisto

Avoimen lähdekoodin WordPress on täysin ilmainen. Aina ei tietenkään ole kyse rahasta, mutta ilmaisuudesta ei ole haittaakaan.

3. Asennus muutamassa minuutissa

WordPressin käyttöönotto on helppoa ohjatun asennustoiminnon avulla. Kun asennuspaketti on ladattu palvelimelle, käyttövalmis alusta on vain muutaman asetuksen päässä. Jotkin webhotellit tarjoavat asennuksen vain yhdellä klikkauksella. Asennus ei siis helpoimmillaan vaadi ollenkaan teknistä osaamista.

4. Artikkelien kirjoittaminen

No mitäpä verkkosivu olisikaan enää tänä päivänä ilman blogia tai päivittyvää uutisfiidiä. Uusien artikkeleiden kirjoittaminen on helppoa ja niitä voi olla useampia työn alla yhtäaikaisesti. Julkaisematon työ tallennetaan automaattisesti tietokantaan vedoksena, joten voit helposti jatkaa kirjoitustyötä myöhemmin ja julkaista tekstin yhdellä klikkauksella vasta, kun työ on valmis.

Artikkelin kirjoittaminen ja muokkaus onnistuu myös mobiililaitteilla, joten aika tai paikka ei rajoita luovaa työskentelyä.

5. Valmiit teemat vs. räätälöitävä ulkoasu

Teema-hakemistosta löytyy valittavaksi tuhansia ilmaisia vaihtoehtoja. Perusblogille valmis-teema voi olla varsin toimiva valinta, mutta yritykselle huonohko vaihtoehto.

Yrityksen kotisivujen ulkoasun tulee tukea visuaalista linjaa ja siksi räätälöity ratkaisu on järkevämpi valinta. Tämä vaatii tietysti ohjelmointitaitojen lisäksi ymmärrystä alustan ominaisuuksista, joten tarvitset luultavasti koodarin tai digitoimiston apua toteutuksessa.

6. Käyttäjätasot (Roolit)

Samaa WordPress-alustaa voi käyttää useampi käyttäjä. Roolituksen avulla voidaan kätevästi hallitta käyttäjäprofiilin oikeuksia. Käytännössä roolit siis määrittelevät mitä toimenpiteitä kukin käyttäjä voi verkkosivuilla suorittaa. Käyttäjätasot ovat seuraavat:

  • Tilaaja (Subscriber) — Vain lukuoikeudet sivulle tuotettuun sisältöön, voi muokata omia profiilitietojaan.
  • Avustaja (Contributor) — Ei julkaisu- tai medianlatausoikeuksia, mutta voi kirjoittaa ja lisätä uuden artikkelin ja muokata sitä luonnostilassa.
  • Kirjoittaja (Author) — Voi lisätä ja julkaista uuden artikkelin ja muokata omia artikkeleitaan, sekä ladata mediaa.
  • Päätoimittaja (Editor) — Voi lisätä, poistaa ja muokata artikkeleita ja sivuja ja ladata mediaa, sekä muokata niihin liittyviä ominaisuuksia, kuten kategorioita ja avainsanoja.
  • Pääkäyttäjä (Administrator) — Ei rajoituksia.

7. Kymmeniätuhansia lisäosia (Plugin)

WordPress laajennukset

Lukemattomien laajennuksien (plugin) avulla WordPressiin on helppo asentaa uusia ominaisuuksia. Yli 50 000 laajennuksen joukosta löytyy ratkaisu useimpiin tarpeisiin ja tarjonnan määrä kasvaa joka päivä.

Suuri osa laajennuksista on täysin ilmaisia. Joissain plugineissa on kuitenkin lukittuja ominaisuuksia, jotka saa käyttöönsä pienestä maksusta. Suosituimpien laajennuksien TOP 10:

8. Laaja kehitysyhteisö

WordPress on jatkuvan kehityksen alla. Sen tietoturvaa, käytettävyyttä ja ominaisuuksia parannetaan ja uudistetaan jatkuvasti, jotta käyttökokemus olisi entistäkin sujuvampi.

Yhteisön tuomat edut eivät rajoitu kuitenkaan pelkästään itse CMS:n kehitykseen. Suuren suosionsa ansiosta WordPress-palveluita tarjoavia digitoimistoja löytyy ympäri Suomea, joten apua löytyy nopeasti, kun omat taidot loppuvat kesken.

9. Responsiivisuus

WordPress ei rajoita ulkoasun suunnittelua, joten mittatilauksena tehdyt työt on helppo toteuttaa mobiiliystävällisesti. Myös monet valmis-teemat ovat sellaisenaan responsiivisia. Lue lisää miksi responsiivisuus on tärkeää.

10. Hakukoneoptimointi

WordPressin hakukoneoptimointi ei ole sellaisenaan aivan parhaalla mahdollisella tasolla, mutta pienien säätöjen avulla tilanne kohentuu huomattavasti. Erityisen hyödyllisiä ovat laajennukset kuten Yoast SEO ja WP Super Cache.

11. Turvallisuus

WordPressin turvallisuus

Kuten mikä tahansa suosittu ohjelmisto, on myös WordPress saanut osansa hakkerien hyökkäyksistä toimintansa aikana. Ahkera kehitystiimi työskentelee kuitenkin väsymättä voidakseen taata turvallisuuden myös jatkossa. Pelkästään turvallisuuteen liittyviä päivityksiä on julkaistu vuosien aikana useita kymmeniä. Onpa historiaan jäänyt yksi haavoittuvuus, joka korjattiin vain alle 40 minuutissa. Tämä osoittaa, että tietoturvaan ja mahdollisiin riskeihin suhtaudutaan vakavasti ja aukot pyritään korjaamaan mahdollisimman nopeasti vahinkojen minimoimiseksi. Kaikkea vastuuta ei voi kuitenkaan ulkoistaa.

Vaikka WordPress on turvallinen alusta yrityksen kotisivuille, myös maalaisjärjellä ja omalla harkinnalla on paikkansa. On erittäin suositeltavaa sallia automaattiset päivitykset, jotta alustan ydin pysyy ajan tasalla ja tietoturva korkealla tasolla.

Kannattaa myös pitää mielessä, että jotkin laajennuksista voivat avata aukkoja hakkereille. Ennen laajennuksen lataamista varmista siis ainakin ohjelmoijan maine, laajennuksen arvosana, latauksien määrä (suurempi on parempi), yhteensopivuus WP:n version kanssa sekä viimeisimmän päivityksen päivämäärä.

Yhteenveto

WordPress on ilmainen avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä, joka taipuu moneen eri tarkoitukseen. Teknisen osaamisen puutekaan ei ole välttämättä esteenä oman verkkosivuston pystyttämiselle, mutta räätälöity ratkaisu vaatii ohjelmointitaitoja.

Kiinnostuitko?

Otan vastaan vain rajatun määrän uusia toimeksiantoja joka kuukausi, joten otathan yhteyttä ajoissa.

Pyydä tarjous